İstanbul'da Sağanak Alarmı: Yollar Göle Döndü, Araçlar Mahsur Kaldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinden yaptığı kuvvetli yağış uyarısı İstanbul'da etkisini gösterdi. Avrupa ve Anadolu yakasında öğle saatlerinden itibaren etkili olan gök gürültülü sağanak, birçok ilçede su baskınlarına, trafik yoğunluğuna ve ulaşımda aksamalara neden oldu. Kısa sürede şiddetini artıran yağış nedeniyle bazı alt geçitler sular altında kalırken, çok sayıda araç yolda mahsur kaldı.

İstanbul'un farklı noktalarında etkisini gösteren sağanak, özellikle altyapının yetersiz kaldığı bölgelerde hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar ve sürücüler su birikintileri nedeniyle zor anlar yaşarken, ekipler olumsuzlukların giderilmesi için sahada çalışma başlattı.
Avrupa Yakası'nda Su Baskınları Yaşandı
Şiddetli yağıştan en fazla etkilenen ilçeler arasında Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Sultangazi, Fatih ve Bakırköy yer aldı. Özellikle Şişli ve Beşiktaş'ta birçok cadde ve sokak kısa sürede göle dönerken, alt geçitlerde su seviyesinin yükselmesi nedeniyle ulaşım zaman zaman durma noktasına geldi.
Zincirlikuyu Alt Geçidi'nde meydana gelen su taşkını nedeniyle bazı araçlar mahsur kaldı. Trafik ekipleri ve belediye personeli bölgede güvenlik önlemleri alırken, sürücüler alternatif güzergâhlara yönlendirildi.
Mecidiyeköy Meydanı'nda ise yolları kaplayan su nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Rögarlardan taşan sular hem yayaların hem de sürücülerin hareketini zorlaştırdı.
Esnaf ve Vatandaşlar Kendi İmkânlarıyla Müdahale Etti
Şişli'nin 19 Mayıs Mahallesi'nde esnaf, dükkanlarını su basmaması için rögar kapaklarını açarak biriken suları tahliye etmeye çalıştı. Halide Edip Adıvar Mahallesi'nde de taşan rögarlar nedeniyle cadde ve sokaklarda su seviyesi yükseldi.
Fulya Mahallesi'nde suyla kaplanan yolda ilerlemeye çalışan bir motosiklet sürücüsü zor anlar yaşarken, Yayla Mahallesi'nde ise bir motosiklet kuvvetli su akıntısına kapılarak metrelerce sürüklendi.
Sultangazi'de de yağışın etkisiyle bazı caddelerde su seviyesi kaldırım hizasını aşarken, park halindeki araçların tekerlekleri tamamen su altında kaldı.
Kapalıçarşı'da Esnaf Alarm Verdi
Fatih'te bulunan tarihi Kapalıçarşı'nın bazı bölümlerinde yağmur suları birikti. Esnaf, suyun iş yerlerine girmemesi için yoğun çaba gösterirken, dükkân girişlerine set oluşturdu. Olası maddi zararların önüne geçmek için tahliye çalışmaları gerçekleştirildi.
Anadolu Yakası'nda Yağış Aralıklarla Devam Etti
Sağanak yağış Anadolu Yakası'nda da etkili oldu. Ümraniye, Çekmeköy, Kadıköy, Üsküdar ve Beykoz başta olmak üzere birçok ilçede gök gürültülü yağış aralıklarla sürdü.
Çekmeköy'de tıkanan rögarlar nedeniyle su birikintileri oluşurken, bir vatandaş rögar kapağını sopa yardımıyla açarak suyun tahliyesini sağlamaya çalıştı.
Yetkililerden Yeni Uyarılar
Meteoroloji yetkilileri, İstanbul'da yer yer kuvvetli sağanakların gün içerisinde etkisini sürdürebileceğini belirterek vatandaşların su baskını, yıldırım, ani sel, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmalarını istedi. Yetkililer, özellikle alt geçitler ve dere yataklarına yakın bölgelerde bulunan vatandaşların tedbirli davranmaları gerektiğini vurguladı.
Yağış nedeniyle kent genelinde trafik yoğunluğu artarken, belediye ekipleri su baskınlarının yaşandığı noktalarda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
SEO Anahtar Kelimeler: İstanbul sağanak yağış, İstanbul sel, İstanbul su baskını, İstanbul hava durumu, Meteoroloji uyarısı, İstanbul trafik, Zincirlikuyu alt geçit, İstanbul son dakika.
Yorumlar
Kalan Karakter: