UŞAK TA Kİ KÖYLERDE SOKAK AYDINLATMALARIN ENERJİSİ GES DEN…UŞAK’TA “245 köy ve 301 köy bağlısı olmak üzere toplamda 546 yerleşim yerinin sokak aydınlatmalarını karşılayacak Güneş Enerji Santrali (GES) açıldı.”
Hulusi DİNCER/Uşak245 köy ve 301 köy bağlısı olmak üzere toplamda 546 yerleşim yerinin sokak aydınlatmalarını karşılayacak Güneş Enerji Santrali (GES) açıldı. Uşak'ın köylerinin sokak aydınlatmalarını sağlayacak enerjinin karşılanacağı 26 bin metrekare alana kurulan Güneş Enerji Santrali (GES) düzenlenen törenle açıldı.
Santralin kurulduğu Banaz ilçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Dr. Turan Ergün, tesisin 4 ayda tamamlandığını söyledi. Tesiste 2 megavatlık elektrik enerjisi üretimi yapılacağını aktaran Ergün, "Şu an burada 3 bin 600 yeni model güneş enerji paneli var. Bu normalden daha fazla enerji sağlıyor. Hem önyüz hem yansımalardan kaynaklı arka yüz olarak. Bu panelin bir özelliği de bir arıza nedeniyle bu panellerin hepsi durmuyor. Yarısı yine çalışmaya devam ediyor. Bu da enerji üretiminin sürekliliğinin sağlanması için önemli." dedi.
Santralden üretilecek elektrikle kentteki tüm köylerin sokak aydınlatmalarının sağlanacağını aktaran Ergün, "Bugünkü fiyatlarla 15 milyon liralık bir enerji üretimi bekliyoruz. İl Özel İdaremiz yıllık ortalama 15 milyon liralık bir enerji yükünden kurtulacak." diye konuştu. Vali Ergün konuşmasının sonunda, santralin faaliyete geçirilmesine katkı sunan Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş. Genel Müdürü Ömer Fatih Keha’ya, İl Genel Meclisi Üyeleri ile İl Özel İdare çalışanlarına teşekkür etti. Program, protokol üyelerince açılış kurdelesinin kesilmesi ve Vali Dr. Turan Ergün’ün santralin elektrik üretimine başlaması için ana kumanda bölümündeki şalteri açmasıyla sona erdi.


