Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dev askeri tatbikatı takibinden ekonomi yönetiminin kritik verileri açıklamasına, uluslararası arenadaki NATO zirvesinden Ziraat Türkiye Kupası finali öncesi heyecana kadar günün öne çıkan tüm gelişmelerini sizler için derledik.
Siyasetin Kalbi İzmir ve Ankara'da Atıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün askeri güç gösterisinin en önemli ayaklarından biri olan EFES-2026 Tatbikatı’nı yerinde incelemek üzere İzmir’e gidiyor. Saat 11.00'de başlayacak programda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin savunma kapasitesi ve modern savaş stratejileri sahnelenecek.
Muhalefet kanadında ise hareketlilik Ankara'da sürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı'na başkanlık ederek güncel siyasi ve ekonomik gelişmeleri masaya yatıracak.
Ekonomi ve Diplomasi Arenası Hareketli
Ekonomi yönetiminde bugün üç önemli bakanın sahada olduğu ve kritik verilerin ilan edileceği bir süreç yaşanıyor:
Sanayi Teknolojileri: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'da Medeniyet Teknopark Üsküdar Yerleşkesi'nin açılışını gerçekleştirecek.
Ticaret ve Altyapı: Ticaret Bakanı Ömer Bolat Ankara'da UR-GE zirvesine katılırken, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu DHMİ toplantısında olacak.
Kritik Veriler: TÜİK; mayıs ayı güven endekslerini, 2025 doğum istatistiklerini ve bu yılın bitkisel üretim tahminlerini saat 10.00'da açıklayacak. Merkez Bankası da finansal hizmetler güven endeksini eş zamanlı duyuracak.
Dış politikada ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç’te düzenlenecek olan kritik NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Helsingborg kentinde bulunuyor. Küresel ölçekte ise Gazze, Lübnan ve ABD-İran hattındaki ateşkes süreçleri ile gerilimler yakından izlenmeye devam ediyor.
Spor ve Kültür: Etnospor Festivali Başlıyor
Dünya Etnospor Birliği tarafından organize edilen 8. Etnospor Kültür Festivali, bugün Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde kapılarını açıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katılacağı etkinlikte, geleneksel sporlar ve kültürel miras yeniden canlanacak.
Futbolseverlerin gözü ise Antalya’da. Trabzonspor ile TÜMOSAN Konyaspor arasında oynanacak 64. Ziraat Türkiye Kupası final müsabakası öncesinde, takımların teknik direktörleri ve kaptanları saat 19.00'da ortak basın toplantısında bir araya gelecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: